Visgraatfolie

Wat is het?

 

3M™ Scotchlite™ 13056 is een zeer flexibele, retroreflecterende folie, ontworpen voor het maken van markeringen waarbij de zichtbaarheid in het duister belangrijk is. Wanneer ’s nachts aangestraald, geeft de folie hetzelfde beeld als overdag. Zelfs bij volledig nat worden of bij aanstraling onder grote hoeken blijft de folie reflecteren.

 

Met ingang van 1 januari 2020 wordt in Vlaanderen de rood-wit striping met een klasse 2 reflectieniveau verplicht voor alle nieuwe werf- en bouwvoertuigen (voertuigen van categorie 6). Hiervoor gebruiken wij de 3M 823i VWM. Deze regelgeving vervangt het Ministerieel Besluit van 7 mei 1999. Voor Wallonië is de nieuwe regionale wetgeving nog niet rond. Wel is al bekend dat voor alle werf- en bouwvoertuigen, die rijden op wegen in Wallonië waar 90 km/uur of meer wordt gereden, klasse 2 rood-wit markeringen moeten worden gebruikt.

 

 

Info

 

Volgens het Ministerieel Besluit van 7 mei 1999, Art.1.3.1, moet de volledige beschikbare voor- en achterkant van voertuigen die gebruikt worden bij werken van de 6e categorie, en van containers die op de openbare weg staan, voorzien zijn van afwisselend rode en witte strepen van tenminste 10 cm breed.

Het minimale volledig beschikbare oppervlak van het voertuig en de container, zowel op de voorkant als op de achterkant, moet 1 m² bedragen.

 

Bij verdere vragen kan u steeds vrijblijvend contact met ons opnemen.

Contacteer ons

 

Intertechniek BV

Dikberd 34 Unit 1B

2200 Herentals - Belgïe

T: +32(0)477 45 21 12

M: info@intertechniek.be